Knipkulor vid graviditet

Om du är gravid så är jättebra att redan innan förlossningen träna upp bäckenbottenmuskerna. Stark muskultatur kommer att underlätta både graviditeten, förlossningen och minskar risken för framfall. Det förebygger också inkontinensbesvär, som är ett vanligt problem för kvinnor som nyligen fött barn.


Knipkulor och knipövningar vid graviditet.

Hudvänliga knipkulor

Du kan använda knipkulor under graviditeten men det är extra viktigt att du använder kulor i hudvänligt material, till exempel silikon. Du bör också vara extra noga med rengöringen och använda ett bakteriedödande medel.

Här nedan ser du tips på tre hudvänliga knipkulor som är gjorda i silikonmaterial. Samtliga knipkulor har en rörlig tyngd inuti för bästa resultat.


Hudvänliga knipkulor.
Baseks knipkulor
Sinful
129:-
Hudvänlig knipkulor.
Love balls
Joyland
179:-
Little Frisky knipkulor.
Little Frisky
Ord.pris 199:-
149:-

Ett kit med knipkulor för knipträning
Prisvärt kit med knipkulor

Komplett paket med hudvänliga knipkulor i silikon, vattenbaserat glidmedel och rengöringsmedel som håller knipkulorna bakteriefria. Träningsprogram medföljer

329:-

Knipövningar efter förlossningen

Du bör vänta tills du har varit på efterkontrollen innan du börjar använda knipkulorna men knipträna kan du göra direkt efter. Det är bra att fort få tillbaka styrkan igen.

Knipträning under och efter graviditet ger resultat.

Knipövningar ger resultat enligt studie

Citat från SBU:s (Statens beredning för medicinsk utvärdering) webbplats:
 ”Effekten av bäckenbottenträning under och efter graviditet för prevention av inkontinens har studerats. 99 kvinnor som bäckenbottentränade dels i grupp en gång i veckan, dels individuellt dagligen med start åtta veckor efter förlossning jämfördes med en matchad kontrollgrupp från ett annat distrikt. Utvärderingen gjordes 16 veckor efter förlossning och en mindre andel kvinnor i behandlingsgruppen rapporterade då inkontinens jämfört med kontrollgruppen. Läckaget mätt med blöjvägningstest hade minskat och styrkan i bäckenbottenmuskulaturen hade ökat i gruppen som tränat jämfört med kontrollgruppen. Samtliga skillnader var signifikanta.”

Prisvärt och bra knipkulor.