Tips på knipövningar för nybörjare.

Nybörjartips

Bra att du vill komma igång med knipövningar. Ju förr, desto bättre. Det är många hälsofördelar med att ha stark bäckenbotten då dessa muskler ser till att urinblåsa, tarmar och livmodern hålls på plats. Att ha starka bäckenbäckenmuskler är också en förutsättning om du vill ha ett fungerande och bra sexliv. -Är du redo att börja knipa?


Bra knipträning

Om du aldrig har gjort några knipövningar tidigare så kan du göra det enkelt och lätt för dig. Det viktiga är att du sätter igång med träningen. Det tar inte så lång stund men kommer att ge en stor effekt över tid.

GÖR SÅ HÄR

Tips på knipövningar för nybörjare.

 Lägg dig ner på rygg med raka eller böjda ben. Denna position i ryggläge är lättast att börja med men när du blivit mer van så kan du knipa i vilken position som helst. Använd knipkulor vid knipövningar för bästa resultat. För in dina knipkulor tillsammans med ett glidmedel. Spänn hela underlivet; både ändtarm, slida och urinrör. Spänn musklerna inåt och uppåt.

Ett vanligt misstag
är att man trycker nedåt och utåt vid knipträning. Om du använder knipkulor så märks detta direkt eftersom de då trycks ut.

Knip några sekunder. Slappna av några sekunder. Knip igen och slappna av. Upprepa ca 10 gånger. Försök att andas lugnt och låt resten av kroppen vara avspänd.


Kolla knipet

Så här kollar du att du kniper rätt.

För in knipkulorna eller ett finger i slidan. Knip. Hur känns det när du kniper? Känner du att slidvägarna omsluter fingret eller knipkulorna? Känner du att anus lyfts uppåt? Släpp på knipet. Kan du känna att du är avslappnad i underlivet? Om du kniper rätt så kan du tydligt känna skillnaden mellan när du kniper och när du slappnar av.


Knipträna regelbundet

För att få ett snabbt resultat så bör du göra knipövningarna tre gånger per dag, ca 10-12 knip per gång. Försök att få in träningen i din dagliga rutin. Om det är svårt att använda knipkulor mitt på dagen så kan du träna utan knipkulor. Det är bättre att träningen blir av.

Förväntat resultat av knipträning.

Max effekt av träningen

Till och börja med så kan det kännas som om ingenting händer men efter någon vecka eller två så har kommunkationen mellan hjärnan och musklerna förbättras och du kan lättare knipa med din viljestyrka. Styrkan i musklerna kommer allt eftersom du tränar. Precis som med alla annan träning så kan det ta tid att få max resultat av träningen. SE FÖRVÄNTAT RESULTAT AV KNIPTRÄNING


Tips på billiga och bra knipkulor
BRA OCH PRISVÄRDA KNIPKULOR

Love balls är ett par hudvänliga knipkulor i bra kvalitet som just nu kan köpas till ett billigare pris och fri frakt. Ord.pris 189 kr.

139:-